diumenge, 13 de desembre del 2009

El Pizzicato al violí

Com ens van explicar tant el Roc com la Irene, aquí teniu una petita mostra d'un fragment d'un Capritx de Paganini en què destaca un passatge realitzat amb aquesta tècnica.


En el següent vídeo podeu escoltar una peça molt famosa, sobretot als concerts de cap d'any, de Johann Strauss. Es tracta del "Pizzicato-Polka", op. 449. Fixeu-vos que els músics no toquen el violí amb l'arquet. Espero que us agradi.

La cançó de 2n C

A vosaltres us ha tocat un tema inspirat en el Hard rock, dels 70. Després del pop del Summercat, ens endinsen amb les guitarres una mica distorssionades.

La cançó de 2n A

Aquesta és la cançó que estem montant amb els del A. Ja podeu espavilar, perquè de moment no sona res. Feu el favor de tocar.
Es tracta d'un rock and roll a l'estil dels 60. Alerta, que el tempo va rapidet!

divendres, 13 de novembre del 2009

Cançons de 2n A

Com vam quedar dijous al matí, us penjo els audios de la nova cançó, Okavango, i de Kingston, a petició del Xavier. Estudieu i practiqueu a casa.



La Selene, l'Helena i la Carla, apart de tocarla amb la flauta, l'hauran de tocar amb percussions.

dilluns, 9 de novembre del 2009

Instruments de percussió


Ja hem vist a classe la complexitat per a classificar els diferents instruments de percussió. Us proposo un exercici, que consisteix en respondre les preguntes del qüestionari relacionades amb els instruments que surten a la pàgina de l'enllaç. Heu de llegir la petita explicació de cada instrument, escoltar com sona i contestar les 14 preguntes. El proper dia de classe ho corregirem.
Clikeu aquí: INSTRUMENTS DE PERCUSSIÓ

dimecres, 4 de novembre del 2009

Col·locació dels músics a l'orquestra simfònica


Mireu aquesta pàgina que us proposo i comproveu la col·locació de cadascuna de les famílies d'instruments en l'orquestra. Ja sabeu que es col·loquen a la zona de davant els instruments de menys intensitat. Però també hi ha un criteri de col·locació d'esquerra a dreta. Fixeu-vos-hi.
Si col·loqueu el cursor a sobre de cada família, us apareixerà (en anglès) una petita explicació de cada instrument. Llegiu-vos-ho.
Clika aquest enllaç: ORQUESTRA SIMFÒNICA

dimarts, 27 d’octubre del 2009

El nom de les notes

Aquí teniu l'himne que va fer servir Guido D'Arezzo per ensenyar als seus alumnes el nom de les notes al segle XI.



Ara el comparem amb aquest fragment de la pel·lícula "Somriures i llàgrimes" en què la institutriu ensenya als seus deixebles el nom de les notes. Tot això amb 9 segles de diferència. La peli va guanyar molts Òscars al seu moment.

dissabte, 17 d’octubre del 2009

Summercat

Aquesta és la cançó que treballarem en aquestes setmanes amb els de 2n C i 2n D. Com us vaig dir dijous passat, la tocarem per imitació, sense partitura, però teniu les notes escrites a sobre de cada paraula del text. Sembla complicat, al principi, però ja veureu que en poques sessions ja la tindrem per la mà.
Us penjo dos vídeos, un del mateix grup suec en un programa de TV, Billie the Vision and the Dancers, i l'altre és el videiclip que va fer-se tan popular durant l'últim estiu, al nostre país. Ja sabeu que nosaltres la tocarem en la tonalitat de do major, i els vídeos, els originals, la toquen en mi. Ja vaig comentar-vos que era per a que es pugués tocar més fàcil amb la flauta.



Escolteu-lo per tenir les referències rítmiques de cadascuna de les frases que teniu assenyalades a la partitura.
Tranquils, que sortirà bé d'aquí a unes setmanes, ja ho veureu. A tocar!

Montmartre

Aquí teniu, per als de 2n A, els audios per treballar a casa la nova cançó. Es diu Montmartre, que és un barri de París, i la podeu tocar amb la flauta o sense l'acompanyament amb flauta.

divendres, 2 d’octubre del 2009

Audios de "Trinidad"

Aquí teniu els audios de la cançó que estem treballant els de 2n C i 2nD. Recordeu que es tracta d'una cançó d'estil caribeyn. Clikeu aquí: TRINIDAD i veureu una mica d'informació de Trinidad i Tobago, que ja van comentar a classe que es tracta d'un petit país del Carib.
Toqueu a casa a sobre de l'enregistrament. Només heu de clicar a sobre del play.

dimecres, 30 de setembre del 2009

Repassem una mica el so


Estem veient a classe quines són les característiques del so. Ja sabeu que les qualitats són quatre: Altura, durada, intensitat i timbre. Bé, doncs aquí teniu un petit resum de tot allò que hem explicat a les classes i alguna cosa més. Clikeu a l'enllaç i us sortirà uns termes relacionats amb fletxes. Clikeu on veieu que hi han explicacions.
Clika aquí: MAPA CONCEPTUAL DEL SO

Benvinguts i benvingudes


Hola, a tots.
Us dono la benvinguda a tots els alumnes que compartim classe de música a l'IES Icària en aquest nou curs que acabem de començar.
Aquest bloc serà una eina que farem servir tant a l'aula de música com a casa per intercanviar informació, reforçar i ampliar conceptes i explicacions que s'hagin tractat a les classes presencials de cada setmana.
M'agradaria que el bloc fos no només de consulta sinò que entre tots el puguéssim donar forma mica en mica. Les aportacions dels alumnes haurien de ser significatives, no només en forma de comentaris sinò amb la publicació d'entrades al bloc. Per cert, els que facin comentaris que no aportin res d'interessant (missatges de salutació, insults, o "xorrades" per l'estil)o estiguin plens de faltes d'ortografia seran esborrats immediatament. No perdré el temps a esbrinar quins podrien ser els autors d'aquests "missatges escombraries". El millor que podem fer entre tots és ignorar-los i aïllar els que no vulguin col·laborar en aquest projecte. Un insult anònim no val res i demostra el poc valor com a persona de qui l'ha publicat.
Us animo a "veure'ns" en aquest espai i espero que ens serveixi a tots per entendre, comprendre i estimar millor la música.

Una abraçada a tots.