dimarts, 23 de febrer del 2010

La intensitat musical en el rock

Veieu aquest vídeo mític de Queen. Recordeu quan vam parlar l'altre dia dels contrastos d'intensitat que feia Vivaldi als seus concerts? Era allò del diàleg entre els solos i el tutti, el solista i l'orquestra. Bé, doncs en aquesta cançó podeu comprovar com fan servir aquest mateix efecte musical en la música rock. Aquest grup n'era un especialista. Us he triat la versió de l'estadi de Wembley, de Londres, del 86. Vosaltres encara no hi existieu, de fet, segur que alguns dels vostres pares encara ni es coneixien. Jo, tenia la vostra edat actual. Però la cançó i la posada en escena no ha perdut res de vigència. Tot un clàssic del rock.

El tema comença en piano i, mica en mica, creix cap al fortíssimo. Després torna al piano fins arribar al forte de la tornada tan cèlebre. El final, evidentment, un gran fortíssimo.

diumenge, 21 de febrer del 2010

Instruments de vent

Comentarem a classe aquest vídeo en què se'ns explica el funcionament bàsic d'aquests instruments. També ens parla de les canyes (les llengüetes). Espero que us agradi.

INSTRUMENTS DE VENT

Origen i construcció de canyes

Comentarem a classe aquestes imatges que fan referència a la construcció de les canyes per a la producció dels sons dels instruments de vent fusta, com el clarinet, el saxo o l'oboè.

CANYES DE CLARINET


CANYES D'OBOÈ

dimecres, 10 de febrer del 2010

Versió del "Rico vacilón"

Aquest matí,una alumna de 2nA, estava emprenyada perquè no li agradava aquesta cançó. M'ha dit que semblava una cançó d'aquestes que toquen "les orquestres als pobles...".
Home, no sé jo, però molts d'aquests grups que van pels pobles són força bons, el que passa és que potser no tenen l'encant de les estrelles comercials del pop. Us recordo que el David Bisbal va començar cantant en una d'aquestes orquestres "de poble", i mireu-lo ara... fins i tot va guanyar fa uns anys un Grammy llatí.
Us penjo aquest vídeo del Rico vacilón, una mica especial. És una versió d'un francès una mica excèntric. Espero que us agradi a tots.

dimarts, 9 de febrer del 2010

My heart will go on

A petició d'una companya vostra, els del C i D estem treballant aquesta cançó que va popularitzar la Céline Dion i que va ser la cançó principal de la banda sonora de Titanic.
No volíeu una cançó que fos coneguda? Doncs, ja la hi teniu. Ara bé, haurem de fer algun muntatge guapo amb pianos, guitarra i percussions. De moment, mireu-vos la melodia amb flauta i després ja veurem què farem.
Us deixo un parell de gravacions que he trobat per la xarxa. Ha sigut difícil de trobar versions que la toquessin en sol major. Ja sabeu que l'original està en una altra tonalitat. Totes dues gravacions les podeu fer servir com a karaoke, com a base rírmica i acompanyament, amb la flauta. Una n'és més lenta que l'altra. Assageu a casa i ja farem la nostra versió.

VERSIÓ LENTA


VERSIÓ MODERATO

Exercici d'acords majors i menors


Aquí teniu un enllaç per treballar en línia els acords triadas. És igual que ho fem a la pissarra, però per ordinador.
Clikeu aquest enllaç: ACORDS
Us apareixerà una nota fonamental, la tònica, i haureu de construir la resta de l'acord, depenent si us demana el joc si és major o menor. Recordeu que si l'acord és major, la tercera ha de ser major, o sigui de 2 tons. Si és menor, d'un to i mig. No us oblideu de la cinquena perfecta o justa, de tres tons i mig.
A veure si us en sortiu bé.

Rico vacilón, per als de 2n A

A veure si amb aquesta cançó us lluïu una mica més que amb el Rock and chair. No canviem de continent, ens en anem cap a Cuba i tocarem un cha, cha, cha força conegut.
Vull que soni perfecte.
Aquí us deixo els audios per a que practiqueu a casa.